Cinc trucs perquè la teva recerca aconsegueixi la màxima difusió
- On 3 October, 2015
- 0 Comments
El més important a l’hora de divulgar els resultats de la teva recerca és com transmetre el contingut . Per a això és interessant tenir en compte alguns aspectes relacionats amb l’adaptació del missatge i el format de la comunicació.
A continuació veurem cinc formes de donar-li la volta als espessos resultats de la teva recerca perquè siguin més atractius i arribin de forma efectiva al gran públic.
1. Contextualitza’ls. Explica els resultats relacionant-los amb l’actualitat, adaptant el teu discurs al nivell cultural i als interessos del públic i utilitza comparacions amb alguna cosa quotidiana. D’aquesta manera la gent se sentirà més identificada amb el tema i encara que no el conegui o no tingui res a veure amb ell, faràs que senti proximitat i empatia.
2. Aplica’ls. Intenta destacar allò dels resultats de la teva recerca que tingui un possible ús en la vida real perquè la gent pugui entendre la rellevància que tenen.
I en el cas que sigui impossible fer “ciència aplicada” caldria destacar la importància d’aquests resultats de ciència bàsica per a la seva possible aplicació posterior. És a dir, pot ser que la teva investigació sigui una peça que per si sola no es pugui aplicar a res però que al posar-la en un engranatge, aquest mecanisme sí que té aplicacions. Doncs explica com la teva peça farà possible que existeixi aquest engranatge que millorarà la vida de les persones.
3. El dia que difonguis els teus resultats, si és possible relaciona els teus continguts amb les temàtiques que sempre funcionen per cridar l’atenció de la gent. Sempre que es pugui, enfoca els teus resultats amb tòpics (home Vs dona, sexe, món laboral…), amb fòbies, manies i obsessions o bé relaciona’ls amb efemèrides, commemoracions, aniversaris, etc. D’aquesta manera és més probable que els mitjans t’incloguin en la seva agenda.
4. Quan presentis els teus resultats davant dels mitjans o davant d’un auditori, fes-ho en un escenari físic, amb algun objecte o alguna cosa que sigui tangible, que es pugui tocar, gravar i fotografiar. Això ajudarà a posar en el món real una cosa que pot ser abstracte. Sigues creatiu i escenifica una performance perquè puguin fer-se una idea millor de la teva investigació.
5. Si fas la difusió online, pensa en el vídeo. Aquesta eina audiovisual és molt atractiva per a les xarxes socials, però ha de tenir algunes condicions que ho facin fàcilment consumible. Per exemple, fes-los curtets, amb un estil dinàmic i ràpid, amb planos que no durin molt, amb un bon speaker que vagi llançant preguntes i solucions. Cada vídeo podria abordar una pregunta concreta. Tots els vídeos en conjunt explicaran què has descobert.
En realitat cada investigació és un món i pot ser que no t’hagis sentit identificat, ja que aquests trucs, i molts més que hi ha, són personalitzables i adaptables a cada cas. Què t’han semblat?
0 Comments